Abadia de Sant Martí del Canigó,

un recés de pau al massís

Esteu aquí

L’abadia de Sant Martí del Canigó, enclavada a una altitud de gairebé 1.100m, és un enclavament imprescindible dels Pirineus Orientals. Just a sobre de la Vall del Cadí, descobreix aquest monestir, que compta amb un ric patrimoni de més de deu segles.

L'abadia de sant martí com a testimoni del primer art romànic regional

L’abadia de Sant Martí del Canigó, declarada monument històric en 1889, és un bon exemple d'arquitectura romànica.

No perdis l'oportunitat d'observar tots els elements que la componen: admira la seva magnífica cripta voltada i el seu campanar llombard. Un detall sorprenent: l'abadia té una basílica superior però també una basílica inferior, mig enterrada.

No oblidis pujar al mirador que hi ha sobre l'abadia per contemplar una vista impressionant del monestir i els seus voltants.

Abbaye Saint Martin du CanigouMILHET Jc
Abbaye Saint Martin du Canigou
Abbaye Saint Martin du CanigouMILHET Jc
Abbaye Saint Martin du CanigouMILHET Jc

De camí a l'abadia

La bella abadia benedictina de Sant Martí del Canigó, al cor del massís del Canigó, mereix una visita.

Per accedir-hi per la via més ràpida, tria la ruta de senderisme que surt del poble de Casteil i arribaràs a l'abadia en uns quaranta minuts.

Una oportunitat única per submergir-se en una zona natural protegida i salvatge i descobrir una de les etapes del Camí de Santiago de Compostel·la.

Abbaye Saint Martin du CanigouMILHET Jc

Una parada en una abadia habitada

En arribar a l'entrada d'aquesta impressionant abadia, no et sorprenguis si et reben les religioses: aquí viu la comunitat de les Benaurances. Estaran encantades de rebre't i proposar-te visites guiades. Aquí sembla haver-se aturat el temps.

Si tens previst fer un pícnic, descansa al voltant de l'abadia i gaudeix d'un gran moment de serenitat. Per a aquells que volen descansar de veritat de la vida quotidiana, l'abadia ofereix també recessos espirituals per refer-se en un lloc de calma i pau, a milers de quilòmetres de les preocupacions de la vida moderna.