Cotlliure,

camina pels seus colorits carrerons

Esteu aquí

Cotlliure conté tresors marítims i arquitectònics incomparables. Port català, poble de pescadors, patrimoni medieval i colors assolellats de la costa mediterrània ..., entendràs millor per què Matisse, Derain i Picasso van decidir muntar aquí els seus cavallets. Descobreix una bella escala de pas cap als Pirineus Orientals, també coneguda com la perla de la costa Vermella.

COTLLIURE, UN PARADÍS DELS PIRINEUS ORIENTALS

Endinsa't en els petits carrerons de vianants de la ciutat de Cotlliure. Descobriràs nombrosos detalls arquitectònics que reflecteixen les diferents ocupacions que ha tingut al llarg dels segles.

Entre els balcons florits i les cases amb façanes de colors, no et pots perdre l'antic recinte medieval que rememora el passat històric de la ciutat.

El port esportiu s'ha convertit en l'emblema de la ciutat per les passejades al costat del mar. Ja sigui al matí per rebre els pescadors, al migdia per a un descans gourmet o a la nit per admirar les llums de la badia, el port de Cotlliure és ple de vida en qualsevol moment del dia. És també un lloc molt conegut pels pintors que busquen inspiració.

Veure la webcam de Cotlliure!

 

Ruelles colorées de CollioureLACOMBE L
Lever de soleil à CollioureLACOMBE L
Collioure plageLACOMBE L

DEGUSTA LES ANXOVES DE COTLLIURE

Durant el passeig és imprescindible fer una parada als bars, restaurants i botigues del passeig marítim per degustar les famoses anxoves de Cotlliure. Els veïns t'explicaran allà mateix que el port i la seva privilegiada situació geogràfica van ser l'origen de la ciutat de Cotlliure. Si ets dels més curiosos, pots visitar els tallers artesanals d'elaboració de les anxoves que perpetuen les tradicions ancestrals de la ciutat.

Château Royal de CollioureLACOMBE L

COTLLIURE, UNA CIUTAT HISTÒRICA REAL

Visitar Cotlliure és també submergir-se en el cor d'una ciutat monumental, en el vestigi de la història catalana i aragonesa. Torres, castells i fortaleses que van passar dels romans a Lluís XIV i dels sarraïns als reis de Mallorca: Cotlliure és un veritable llibre obert.

Si vols fer una visita històrica en família, visita el Castell Reial de Cotlliure, del segle XIII, catalogat el 1922. Encara que avui dia has de mirar cap amunt per veure-ho, no va ser així fins al segle XVII. Es diu que l'arquitecte Vauban va fer enderrocar la vila alta de Cotlliure per aixecar el recinte exterior i fer el glacis. Ara no hi ha dubte. Atreveix-te a recórrer l'últim castell reial medieval de França i visita aquest multifacètic monument. La seva història promet un gran viatge en el temps: d'antiga residència d'estiu dels reis de Mallorca, a fortalesa medieval, acabant com a presó dels refugiats de la  «Retirada»  (Retirada dels republicans derrotats al final de la Guerra Civil Espanyola).

POint de vue à CollioureLACOMBE L

A COTLLIURE, SEGUEIX A L'ARTISTA!

És impossible visitar Cotlliure sense conèixer a Matisse, Signac, Derain, Picasso... Amb el seu cel clar, els seus colors vius, el seu patrimoni històric i els seus pintorescs mercats, aquest petit port català ha seduït els artistes més notables. El Museu d'Art Modern és la continuïtat d'aquesta història. Aprendràs que va ser aquí on va néixer el fauvisme en el segle XX.  Buscaràs les 20 reproduccions de Matisse i Derain seguint el camí del fauvisme que serpenteja pels acolorits carrers de Cotlliure. Per als més curiosos, us obre les portes la Casa del fauvisme. A l'interior, podràs contemplar les obres més belles d'artistes contemporanis. La sorpresa està garantida!