Palau dels Reis de Mallorca,

el gòtic a la seva majestuositat

Esteu aquí

Endinsa't al Palau dels Reis de Mallorca.

El Palau dels Reis de Mallorca, situat al cor de la ciutat, és un monument que no et pots perdre durant la teva estada a Perpinyà. Creua les portes d'aquesta fortalesa, declarada monument històric el 1935, i torna al segle XIII durant una tarda.

 

Palais des Rois de Majorque 360°LENSCOM

Viatja segles enrere al palau dels reis de mallorca

Per visitar el Palau dels Reis de Mallorca, conegut també com el castell de Perpinyà, cal dirigir-se al Puig del Rei, dominant l'altiplà del Rosselló.

Per entendre la història del palau cal remuntar-se al segle XIII, a l'època de Jaume II, rei de Mallorca, comte de Rosselló i Cerdanya i senyor de Montpeller. El 1274 va manar construir el castell, quan va decidir que Perpinyà seria la capital continental del regne de Mallorca. Aquest palau no pertanyia a França al principi. Caldrà esperar que acabin les guerres i lluites entre els regnes de França, Castella i Aragó, perquè el territori quedi unit a França pel Tractat dels Pirineus.

Així s'entén millor l'important paper exercit per Perpinyà en l'àmbit econòmic, polític i cultural de la Mediterrània medieval, que sovint es considerava com un llac català. Finalment, cal esmentar la publicació del primer atles geogràfic i l'esbós de la primera llei marítima pels catalans. 

Veure la webcam del Palau dels Reis de Mallorca

 

Palais des Rois de MajorqueLACOMBE L

La visita exterior del palau real: un patrimoni arquitectònic

Al peu del monument, observa la magnífica arquitectura del palau. Construït inicialment per al rei de Mallorca i fortificat successivament per Lluís XI, Carles V i Vauban, és un monument que seduirà als amants de l'art gòtic i militar. Els guies explicaran que la construcció del palau va començar en estil romànic i va acabar en estil gòtic.

Un cop travessades les portes de la ciutadella, descobriràs el gran castell medieval. Pati central, pou, arcs, escales i grans murs de pedra ... una decoració que convida a jugar als cavallers. A l'estiu, el pati cobra vida amb tot tipus d'espectacles, mentre que a les estances, artistes i dissenyadors exposen les seves creacions.

Palais des Rois de MajorqueLACOMBE L

Opta per una visita guiada al palau dels reis de mallorca

Mil i una històries us esperen a l'interior del palau reial. El menjador del rei, el gran saló de banquets, les habitacions del rei i de la reina, la capella de la Santa Creu, les estances reals, les galeries de la reina ...

Deixa't guiar al ritme de les anècdotes durant les visites guiades que s'organitzen cada dia i que s'adapten a totes les edats. Acaba la teva visita pujant al cim de la torre del tribut.  

A la part alta t'espera una vista impressionant de l'altiplà del Rosselló, dels Pirineus i del cim del Canigó.

 

Perpignan, vue du Palais des Rois de MajorqueLACOMBE L
Palais des Rois de MajorqueLACOMBE L

Foto record del dia

Per a això és obligatori passar pels jardins d'espècies mediterrànies situats a l'interior de la fortalesa. A dues altures per sobre de les muralles, és el lloc ideal per passejar lliurement en plena natura amb una vista panoràmica impressionant.