El Tren Groc,

puja i descobreix el País Català

Esteu aquí

Per què no descobrir el tren groc de la Cerdanya? Aquest tren, batejat també com «el Canari» pels habitants de la regió, és el ferrocarril de via mètrica més alt d'Europa. Originalment s'utilitzava per connectar els alts altiplans de la Cerdanya amb la resta dels Pirineus Orientals.

EL TREN GROC DE LA CERDANYA, UN SÍMBOL CATALÀ

El tren groc, veritable emblema de la regió, recorre des de fa un segle els cims dels Pirineus Orientals en un recorregut amb un desnivell de més de mil metres.

Al llarg de 63 km, entre Vilafranca de Conflent i la Tor de Querol, enmig d'un marc excepcional, experimenta l'encant català concentrat en un paisatge digne d'una postal.

Embarca't en un inusual viatge i deixa't portar pel ronc de la màquina, entre muntanyes i paisatges de valls i altiplans.

 

Train JauneMILHET Jc
Le train jauneBANTEGNY B.
Le train jaune en hiverMILHET Jc
Le train jauneMILHET Jc

VIU UN RECORREGUT ATEMPORAL

Retrocedeix en el temps i pren seient al tren groc de la Cerdanya. Si el dia és clar, seu còmodament al vagó descobert i gaudeix de la vista panoràmica que et permet contemplar les muntanyes dels Pirineus.

El tren groc, que circula a una velocitat de 30 km/h, et permet descobrir els Pirineus Orientals d'una manera original i amena.

A la tornada de la corba, obre bé els ulls i intenta admirar un petit poble de muntanya, la silueta d'una antiga església romànica o els massissos del Cambre d'Ase o El Carlit.

 

Le train jauneMILHET Jc

UN VIATGE RIC EN PATRIMONI CATALÀ

En el camí, passaràs per Bolquera, l'estació més alta de França, que arriba a una altitud de 1593 m.

A la cruïlla entre cel i bosc, el tren recorre el buit abans de travessar les valls de Tet i Eina al peu del massís del Canigó

Per gaudir d'unes vistes impressionants, aprofita les vistes panoràmiques úniques que ofereix el viaducte Séjourné i l'últim pont ferroviari suspès de França, el pont Gisclard. Aquestes dues impressionants estructures estan catalogades com a monuments històrics, així que no t’oblidis treure la càmera.

Mapa de la ruta del Tren Groc>

 

Le train jauneMILHET Jc
Le train jauneMILHET Jc

Un recorregut en família o amb amics per descobrir tota la riquesa del Pirineu català.

Atenció, tingueu en compte que cal fer reserva, que els bitllets es venen a les estacions o en línia.