PARATGE PROTEGIT DE LA BADIA DE PAULILLES,

una bonica escapada

Esteu aquí

Per a una escapada en plena natura, visiteu el paratge protegit de la badia de Paulilles. En un entorn natural protegit, és una bona oportunitat per gaudir de la tranquil·litat de les platges i descobrir la història d'un antic enclavament industrial. 

EXCURSIÓ NATURAL A LA BADIA DE PAULILLES

A la costa, entre el cap de Biarra i el cap d’Ullastrell, el paratge protegit de la badia de Paulilles t'ofereix un paisatge que et deixarà sense alè.

Entre el mar i la muntanya, vinyes i alzines sureres en terrasses, endinseu-vos pels senders senyalitzats per fer una passejada al cor d'un parc natural protegit.

Si bé els amants de les passejades prendran el sender del litoral des de les platges, altres pujaran fins a l'antiga torre d'aigua, transformada en torre guaita, per gaudir d'una vista panoràmica del lloc i de la costa.

Veure la webcam de Paulilles

PaulillesLACOMBE L
Plage de PaulillesLACOMBE L
Site de PaulillesLACOMBE L

UN MOSAIC DE PAISATGES

Al llarg de l'escapada, descobriràs una gran varietat de paisatges. D'una banda, petites platges separades per promontoris rocosos i de l'altra, un paisatge de colors intensos. Amb raó es diu la costa Vermella! Recordeu-vos de mirar al teu voltant, en el paisatge s'amaguen moltes plantes protegides com el Gasó marítim, el Policarp de mar o el clavell dels Pirineus.

Vue aérienne de PaulillesHEDELIN F.

GAUDEIX DE LES CALES DE LA COSTA VERMELLA

Per als que prefereixen relaxar-se en les platges, la badia de Paulilles els reserva les més belles platges i cales de sorra, al peu del massís de l'Albera.

En el camí albiraràs el gran mur alemany que va impedir als Aliats desembarcar a la costa a 1943. És moment de recordar els grans moments de la història en família!

Site de PaulillesLACOMBE L

VISITAR EL TALLER D'EMBARCACIONS CATALANES

Els amants del mar poden aventurar-se en el taller de restauració d'embarcacions catalanes. 

Els fusters ens explicaran que aquestes embarcacions de pesca, més conegudes com "embarcacions catalanes", s'utilitzaven en el seu dia a la costa mediterrània per pescar sardines i anxoves.

Avui, els artesans que restauren aquest autèntic patrimoni marítim local compartiran amb tu el seu saber fer i t’explicaran com es restauren aquestes tradicionals embarcacions de colors. Una visita única!

Site de PaulillesLACOMBE L

L'ANTIGA FÀBRICA DE DINAMITA: UN PATRIMONI OBRER EN PLENA NATURA

Explorar la badia de Paulilles significa també reprendre les petjades d'un jaciment que albergava una de les indústries més delicades de França. Per entendre millor aquesta llarga història obrera de 115 anys, visita aquest paratge de 17 hectàrees.

Durant la visita, tornaràs a 1870, quan Alfred Nobel i el seu soci Paul Barbe van decidir instal·lar una gran fàbrica de dinamita a la costa mediterrània: centenars d'obrers, milers de tones de dinamita, una església, una escola, comerços...

En l'actualitat, 7 dels 32 edificis de la fàbrica estan oberts al públic i permeten gaudir d'aquest excepcional patrimoni industrial.

Site de PaulillesLACOMBE L
Site de PaulillesLACOMBE L

SEU

Gràcies a la seu d'aquest enclavament, amb la seva museografia original, fotografies i col·leccions de testimonis, descobriràs el passat de Paulilles i entendràs millor la vida dels treballadors.